Öztürk: 'Weggestuurd vanwege nieuwe strategie Asscher'

Selçuk Öztürk in de Tweede Kamer © Peter Hilz/Hollandse Hoogte
Kamerlid Selcuk Öztürk uit Roermond en Tunahan Kuzu zijn uit de PvdA gezet omdat ze het nieuwe harde imago van PvdA-minister Lodewijk Asscher in de weg stonden.
Dat zeggen de twee in een interview met de Volkskrant.

Weggestuurd

Öztürk werd vorige week samen met Kuzu uit de PvdA gezet. Ze hadden openlijk kritiek op het integratiebeleid van Asscher. De twee zitten nu samen als groep in de Tweede Kamer.
Öztürk en Kuzu hekelen dat ze als monster zijn neergezet, zeggen ze in het interview. Volgens hen gaat de PvdA-top intimiderend te werk en accepteert zij geen kritiek. Ze zeggen uit de partij gezet te zijn omdat ze de nieuwe strategie van Lodewijk Asscher doorkruisten. "We moesten onze mond houden", aldus Öztürk.

Turkse achtergrond

De mannen, die een Turkse achtergrond hebben, voelen zich volop geïntegreerd, maar "wij hebben ons nog nooit zo Turk gevoeld als nu, door het optreden van de PvdA-top", zeggen ze.

Diederik Samson

Volgens de twee wordt in de fractie van de PvdA openlijk gespeculeerd over de vraag wanneer fractieleider Diederik Samsom plaatsmaakt voor Lodewijk Asscher, de minister van Sociale Zaken.