Limburg sluit zich mogelijk aan bij Klimaatcoalitie

© Rijkswaterstaat/Harry van Reeken
De provincie Limburg sluit zich mogelijk aan bij de Nederlandse Klimaatcoalitie van 50 bedrijven, overheden en milieu-organisaties.
PvdA-gedeputeerde Bert Kersten gaat de komende tijd de voors en tegens op een rijtje zetten. Hij doet dat op aandringen van de statenfractie van GroenLinks.

CO2 neutraal

De Nederlandse Klimaatcoalitie werd afgelopen week gepresenteerd. De deelnemers gaan proberen CO2 neutraal te worden om zo de opwarming van de aarde te stoppen. Ondermeer DSM, Philips en de Nederlandse Spoorwegen doen mee.
Gelderland is tot nu toe de enige provincie in de Klimaatcoalitie.

Wereldklimaattop

Voor de korte termijn gaat het samenwerkingsverband zich ook richten op de wereldklimaattop die eind 2015 in Parijs wordt gehouden. Daar moeten nieuwe afspraken worden gemaakt over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.

Aarzeling

Voor gedeputeerde Kersten zit in 'Parijs' juist de aarzeling. "Er worden altijd allerlei dikke verhalen gemaakt waar ambtenaren dan weer mee bezig zijn. Voor je het weet moeten ze ook nog een keer naar Parijs en komt er allemaal niks uit", zei de gedeputeerde in een statencommissie.
Klimaatcoalitie
In het geluidsfragment reageert PvdA-gedeputeerde Kersten op Carla Brugman van GroenLinks.
Klimaatcoalitie