Politieke steun voor behoud fietsenstalling Weert

© SXC
Als het aan de PvdA, Weert Lokaal en SP in Weert ligt, gaat de bewaakte fietsenstalling in het centrum van Weert niet verdwijnen.
De drie partijen stellen wel voor de fietsenstalling te verplaatsen naar de parkeergarage onder het voormalig raadhuis aan de Beekstraat. Zij doen hun voorstel in de raadsvergadering van 12 november als de begroting van Weert voor 2015 behandeld wordt. Samen hebben de partijen een meerderheid in de raad.
Het college van burgemeester en wethouders wil de bewaakte fietsenstalling sluiten om zo iets minder dan vijfduizend euro te besparen.

Petitie

Tegen de sluiting kwam veel protest. Een petitie van Weerternaar Ibrahim Doslu tegen de sluiting heeft inmiddels ruim tweeduizend handtekeningen opgeleverd.

Alternatief

"Het college wil het fietsgebruik stimuleren", zegt PvdA-raadslid Conny Beenders. "Dan moet je niet de bewaakte fietsenstalling sluiten vanwege bezuinigingen. Het alternatief is de stalling te verplaatsen en toch geld te besparen. De huur van de grond waarop de fietsenstalling nu staat kost 12.500 euro per jaar. De grond in de parkeergarage is van de gemeente, dus die kost niks."