Behalve Heerlenaar nog 32 arrestaties na Den Bosch-Oss

De politie heeft tot dusver 33 arrestaties verricht naar aanleiding van de rellen rond de voetbalwedstrijd FC Den Bosch - FC Oss op 1 november. Tenminste één daarvan is een Heerlenaar.
De politie heeft dat dinsdag laten weten naar aanleiding van zes aanhoudingen deze week. De betrokkenen worden beschuldigd van openlijk geweld, opruiing en poging tot zware mishandeling.

Agenten mishandeld

Al voor de derby in Den Bosch was het onrustig en gingen fans van beide clubs met elkaar op de vuist. Toen de ME ingreep, werden agenten mishandeld. In het stadion bleef de sfeer grimmig. Supporters zochten de confrontatie met elkaar en met de ME. De wedstrijd werd twee keer gestaakt.

Beelden

De politie zegt te beschikken over een grote hoeveelheid duidelijke videobeelden, maar betrokkenen weigeren zich vrijwillig te melden.
De Heerlenaar heeft vanwege de rellen een schikkingsvoorstel gekregen voor een bedrag van 400 euro.
Naar aanleiding van de rellen besloten FC Den Bosch en FC Oss om tot de zomer van 2017 geen supporters mee te nemen naar uitwedstrijden tussen beide clubs.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!