Kerkrade lanceert winterevenement

Het stadhuis van de gemeente Kerkrade. © Gemeente Kerkrade
Kerkrade gaat andermaal proberen om de stad in december in kerstsfeer te brengen. Met ‘Magisch Land van Rode’ wordt een nieuw winterevenement gelanceerd op en rond de Markt.
Sfeer, nostalgie en levendigheid staan van 12 tot en met 23 december centraal.

45.000 euro

Kerkrade probeert al jaren een kerstactiviteit op touw te zetten, maar dat wil niet echt van de grond komen.Wethouder Tim Weijers verwacht dat het dit jaar wel gaat lukken. "De gemeente stelt 45.000 euro ter beschikking en heeft daarmee een belangrijke aanjagende rol. We krijgen daarbij medewerking van de ondernemers. Maar er zijn ook andere partners."

Samenwerking

Jack Frolichs, voorzitter van de winkeliersvereniging, verwacht veel van die samenwerking. Hij meldt dat afspraken zijn gemaakt Rolduc, GaiaZOO en de Rodaboulevard. "Er is op meerdere plaatsen van alles te doen. Dat zal ook de komende jaren zo zijn."
Zo rijdt tussen het centrum van Kerkrade en Rolduc in het tweede en derde weekend van december een treintje, dat bezoekers gratis van het centrum naar de kerstshow brengt die op Rolduc wordt gehouden.

Markt

Rond 'Hinger Herjods Ruk' staat een winterkermis en in de beleefwinkel (D’r Ingel) heeft JT een winterbioscoop ingericht, waar de kerstman audiëntie houdt en waar workshops worden gehouden. Bovendien staan op de Markt diverse kerststallen. Veel wordt verwacht van de lampionnenoptocht naar GaiaZOO, compleet met herder.