Zes jaar cel voor overval op tankstation Baexem

© Thinkstock
De 28-jarige S. van L. uit Roermond moet zes jaar de cel in voor onder andere een overal op een tankstation in Baexem.
Daarnaast werd Van L. veroordeeld voor een carjacking in Sittard en een poging tot overval op een supermarkt in Roosteren.

Eerdere straffen
De rechtbank in Roermond veroordeelde eerder al drie andere mannen uit Roermond en Grathem voor hun aandeel in de carjacking danwel gewapende overval op het tankstation. Zij kregen celstraffen variërend van twintig maanden tot drie jaar en vier maanden.

Pistool op het hoofd
Eind september wilde een Heerlenaar in Sittard met zijn eenjarig zoontje zijn auto in stappen toen drie gemaskerde mannen hem een pistool op het hoofd zetten. Ze eisten zijn auto op. Een dag later gebruikten de drie mannen samen met een kompaan de auto bij de overval op het tankstation in Baexem. De auto werd later teruggevonden in een maisveld in Grathem.

Van L. werd behalve deze twee delicten ook nog veroordeeld voor een poging tot overval op een supermarkt in Roosteren, op 3 oktober vorig jaar. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden zes jaar cel geëist.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!