Extra subsidie voor Wereldpaviljoen Steyl

© Wereldpaviljoen (Facebook)
Het Wereldpaviljoen in Steyl heeft een extra subsidie van tienduizend euro gekregen van de Provincie Limburg.
Het geld wordt gebruikt voor het inrichten van de entree van het gebouw, die bestaat uit de romp van een Fokker 50. Ook wordt het gebruikt voor het optuigen van de theaterzaal.

Drie ton
Het Wereldpaviljoen kreeg van de provincie in totaal drie ton subsidie. Ook kwam er geld van particuliere fondsen, de Regio Venlo en het prins Bernhard Cultuurfonds.

Opening
Het Wereldpaviljoen in Steyl opent vrijdag de deuren. Het idee voor het paviljoen ontstond in 2006 toen bekend werd dat Venlo de Floriade had binnengehaald. Met het Wereldpaviljoen wilde de initiatiefnemers de 2 miljoen bezoekers van de Floriade wijzen op thema's als eerlijke handel. De plannen leidden uiteindelijk tot de wens om een definitieve plek in Limburg te krijgen, die werd gevonden in Steyl.

San Pedro
In het Wereldpaviljoen is het fictieve dorpje San Pedro in Nicaragua nagebouwd. Kinderen bezoeken in het paviljoen een fabriek, krantenredactie, woonhuis of gemeentehuis en worden volgens de initiatiefnemers zo spelenderwijs ondergedompeld in een andere cultuur.

Vrijdagochtend op L1 Radio tussen 10 en 12 uur reportages vanuit het Wereldpaviljoen in Steyl.