Groot aantal partijen in Kerkrade wil af van Van Pol

© Bas Quaedvlieg (MGL)
Een groot aantal politieke partijen in de gemeenteraad van Kerkrade vindt dat de geldlening van ruim 23 miljoen euro aan Van Pol Beheer voor het centrumplan niet moet doorgaan.
Ook coalitiegenoot PvdA, in het college van B&W, denkt er zo over.

Geen derde partij

Dit zeggen de partijen naar aanleiding van de uitkomsten van een rapport van onderzoeksbureau Montesquieu. Daarin trekken deskundigen de conclusie dat de Roermondse projectontwikkelaar Piet van Pol niet aan de voorwaarden kan voldoen die de gemeente Kerkrade heeft gesteld om het geld te lenen.
Zo heeft het bedrijf geen derde partij gevonden die het project afmaakt als Van Pol dat niet kan. En ook kan het bedrijf niet garanderen dat de lening en de rente worden afgelost.

Op losse schroeven

Het CDA vindt dat er geen enkele zekerheid is en zijn de risico's dan ook veel te groot. En dus moet er naar andere oplossingen worden gezocht.
Ook volgens de partij Ons Kerkrade komt het hele plan hiermee op losse schroeven te staan en moet er een pas op de plaats worden gemaakt. GroenLinks en de SP vinden al langer dat er gestopt moet worden met de projectontwikkelaar Van Pol.

Commissievergadering

De grootste parij in Kerkrade Burgerbelangen wil, net als de VVD, graag de commissievergadering van woensdagavond afwachten. In de commissievergadering zal duidelijk worden welke stappen er door de gemeente moeten worden gezet om verder te kunnen met het centrumplan.