Opnieuw conflict over Geusseltbad in Maastricht

Het Geusseltbad is opnieuw onderwerp van conflict tussen de gemeente Maastricht en aannemer Van Wijnen.
De inzet zijn de kosten van het herstel van scheve gevels, het repareren van de constructie die de beglazing draagt en de reparatie van verzakkingen bij het buitenbad. Ook het herstellen van zogeheten kettinglassen is onderdeel van de zaak die de hoofdaannemer aanhangig heeft gemaakt bij de Raad van Arbitrage (RVA) voor de bouw.

Aannemer dient claim in

In juni werd al bekend dat de aannemer het herstel van de scheve gevels op de gemeente wilde verhalen, maar Van Wijnen pleitte destijds nog voor een schikking. Niet alleen is die optie van de baan, de aannemer heeft de claim ook nog uitgebreid met onder meer de kosten voor reparatie van de draagconstructie van de ramen.
De bouwer stelt dat de gemeente als opdrachtgever voor de bouw van het zwembad verwijtbaar heeft gehandeld en dat er fouten zouden staan in het ontwerp van de architect.

Gemeente dient ook claim in

Maastricht wijst die verwijten van de hand, en dient tegelijkertijd zelf een claim in tegen Van Wijnen. Volgens het stadsbestuur heeft de aannemer juist fouten gemaakt in de maatvoering, ontbrak het aan een deugdelijke planning en heeft Van Wijnen de coördinatieplicht als hoofdaannemer verzaakt.
Over de bedragen van beide claims wil het stadsbestuur geen mededelingen doen, aangezien de procedure nog loopt. Directeur Raymond Vaessen van Van Wijnen wilde niet reageren.