Eerste laadstations elektrische auto's in Limburg

Op parkeerplaats Swentibold aan de A2 bij Sittard-Geleen is het eerste snellaadstation voor elektrische auto's van Limburg geopend.
Binnen veertien dagen opent Fastned nog twee stations langs de A2 bij Eijsden (Knuvelkes en Patiel).

Snel opladen

Fastned wil op 201 'verzorgingsplekken' bij snelwegen in Nederland snellaadstations openen. De accu's van elektrische auto's kunnen daar binnen een kwartier tot een half uur tijd tot 85 procent worden opgeladen. Inmiddels zijn er zestien van dit soort oplaadstations van Fastned. Het is de bedoeling wekelijks een nieuw laadstation te openen in Nederland om snel tot een landelijke dekking te komen.
100 kilometer rijden
De snellaadstations van Fastned worden achter of naast bestaande benzinestations gebouwd. Afhankelijk van het soort elektrische auto kan na een 'laadbeurt' de wagen 100 tot 150 kilometer ver rijden, zegt een woordvoerster van Fastned.

Andere stations
Los van het netwerk van Fastned, bestaan er in Limburg al enkele oplaadstations van andere bedrijven, waaronder hotelketen Van der Valk. Die stations liggen niet direct aan de snelweg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!