Concurrentie Designer Outlet Roermond groeit

Designer Outlet Roermond. © L1
Het Designer Outlet in Roermond krijgt niet alleen concurrentie van een merkendorp in Remscheid, maar naar alle waarschijnlijkheid ook van een outletcenter in Wuppertal.
Beide merkendorpen in Duitsland, komen hemelsbreed op minder dan 100 kilometer afstand van Roermond te liggen.

Vier merkendorpen

Directeur Marc Bauwens van het outlet in Roermond denkt dat het verzorgingsgebied groot genoeg is voor drie merkendorpen. Als Remscheid en Wuppertal hun deuren openen, zijn er in de deelstaat Nordrhein-Westfalen (NRW) in totaal vier merkendorpen.

Succesvol

Bauwens ligt er naar eigen zeggen niet wakker van. Zijn outlet is het meest succesvolle van McArthur Glen. En in Europa is het de nummer drie.
"Wij hebben een grote, onklopbare merkenportefeuille. Bovendien is er maar een beperkt aantal koopzondagen in Duitsland. Bij een congres onlangs in Baden-Baden werd het Outlet Center in Roermond nog gewoon tot Duitsland gerekend. Roermond is een dagbestemming voor Duitse bezoekers."

Plannen

Naast de vergevorderde plannen van McArthur Glen - ook eigenaar van het Roermondse outlet - in Remscheid, heeft een tweede ondernemer in NRW volgens de Duitse krant Rheinische Post plannen voor een merkendorp.
Investeerder Uwe Clees heeft in Wuppertal een voormalig hoofdkantoor van de Duitse spoorwegen gekocht dat 30.000 vierkante meter groot is.