Juridisch geharrewar om winkelcentrum Molenbeek

Het nieuwe winkel- en woningcomplex Molenbeek is onbereikbaar. © Emindo Armino (MGL)
Over het nog niet opgeleverde, maar nagenoeg gereed zijnde winkelcentrum Molenbeek in Sittard is een juridische strijd losgebarsten.
Gevolg is dat de twee supermarkten het pand voorlopig niet kunnen betrekken. Ook kan Wonen Limburg de tachtig appartementen erboven niet verhuren.

Onbereikbaar

Inzet van de strijd is de grond die om het pand ligt. Ontwikkelaar Molenparc BV oefent er retentierecht op uit, het recht een goed niet te leveren, als daar niet voor is betaald. Het nieuwe gebouw is daardoor nagenoeg onbereikbaar geworden.

Nieuwe Borg failliet

Molenparc heeft de grond doorverkocht aan ontwikkelaar Nieuwe Borg uit Roosteren, waarbij gespreide betaling was overeengekomen. Tijdens de bouw ging Nieuwe Borg failliet. Een andere partij, ontwikkelaar BBOM, heeft op haar beurt beslag gelegd op de betreffende gronden. BBOM stelt nog 1,7 miljoen euro te krijgen van Molenparc.

Eigen belangen

Deze week heeft de curator van Nieuwe Borg in kort geding geëist dat Molenparc de grond alsnog, vrij van beslag, moet leveren. Zeker negen partijen zijn juridisch en/of financieel aan het project verbonden en houden nu angstvallig hun eigen belangen in het oog.