'Bosniër onterecht op opsporingslijst voor overval Stein'

© Thinkstock
Een 37-jarige Bosniër heeft lange tijd onterecht op de nationale opsporingslijst met de meest gezochte criminelen gestaan. Hij werd gezocht voor een gewelddadige overval in Stein.
Dat zegt zijn advocate Françoise Landerloo donderdag. Het Openbaar Ministerie oordeelde dat er te weinig bewijs is voor betrokkenheid van de man bij de gewelddadige overval op een echtpaar in hun huis in Stein.

Schadevergoeding

De advocate kondigt aan een hoge schadevergoeding te eisen omdat de Bosniër al die tijd met zijn volledige naam, geboortedatum en foto op de lijst stond.

DNA

De man werd verdacht omdat zijn DNA is gevonden op een tiewrap in het overvallen huis. Zijn raadsvrouw meent dat dit te weinig bewijs was om hem op de nationale opsporingslijst te zetten. Bovendien zijn er nog andere, minder vergaande opsporingsmogelijkheden beschikbaar.

Uitlevering

De man stond op de lijst tot hij werd opgespoord in een Oostenrijkse gevangenis. Hij werd vorig jaar uitgeleverd, maar na 2 weken weer vrijgelaten en teruggestuurd naar zijn thuisland.

Zaak geseponeerd

Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg bevestigde donderdag dat de zaak tegen de Bosniër is geseponeerd maar spreekt tegen dat hij onterecht op de opsporingslijst is beland. Een woordvoerster wil dat verder niet toelichten. Ze zegt dat er nog overleg is met de verdediging.