Dautzenberg geeft vergoeding aan pedofielenvereniging

© ANP
Schrijver Anton Dautzenberg uit Heerlen geeft een deel van de ontslagvergoeding, die hij van Fontys Hogescholen heeft gekregen, aan pedofielenvereniging Martijn.
Vorige maand stuurde Fontys de schrijver nog weg, hij zou te controversieel zijn.

Vergoeding

Dautzenberg en Fontys Hogescholen hebben nu een financiële regeling bereikt. De auteur heeft naar eigen zeggen alle overeengekomen uren betaald gekregen en heeft, daar bovenop, nog aanvullende vergoedingen ontvangen. De partijen hebben de samenwerking verder beëindigd. Dautzenberg was ongeveer een maand parttime werkzaam bij Fontys als scriptiebegeleider, hij begeleidde twee studenten.

Vereniging Martijn

De schrijver kwam al eerder in opspraak toen hij zich in 2011 aansloot bij Vereniging Martijn. Hoewel hij het gedachtegoed van de verboden vereniging niet ondersteunt en het uitoefenen van pedofiele handelingen ten strengste verwerpt, vindt hij dat mensen met pedofiele gevoelens hierover moeten mogen fantaseren en praten zonder daarvoor bedreigd of geweld aangedaan te worden.

Hoger beroep

In 2012 stopte Dautzenberg met zijn steun voor de pedofielenpartij na aanhoudende bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn familie. Hij zal een deel van de ontvangen vergoeding gebruiken voor de advocaatkosten van het hoger beroep van Vereniging Martijn bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens. De Hoge Raad heeft Martijn in april verboden. De club is naar het Europees Hof gestapt om dat ongedaan te maken.
Fontys Hogescholen liet weten niet te willen reageren.