Toekomst studentensociëteit The Hub Venlo onzeker

Het voortbestaan van studenentensociëteit The Hub aan de Koninginnesingel in Venlo is onzeker.
Momenteel wordt nagedacht over het voortbestaan in de huidige vorm. Voor het nieuwe studiejaar 2015/2016 dat in september begint moet er meer duidelijkheid zijn.

Op te wachten
Initiator Paul Terpstra van Venlo-Partners bevestigt dat The Hub zich bezint op de toekomst. Daarbij komen vragen aan de orde als 'zitten studenten nog te wachten op deze inloopsociëteit?' en 'is The Hub nog de door studenten meest bezochte locatie?', aldus Terpstra.

Opleidingen

De sociëteit werd in 2011 geopend en kwam voort uit drie studentenverenigingen van Fontys Hogescholen en de Universiteit Maastricht. Inmiddels hebben zich meer opleidingen in Venlo gevestigd, waaronder de HAS. The Hub heeft geen vast bestuur of voorzitter.

Huur verlaagd

Met horeca-onderenemers in de Venlose binnenstad zijn volgens Paul Terpstra al verkennende gesprekken gevoerd voor het geval besloten wordt aan de Koninginnesingel te stoppen.
Woningcorporatie Woonwenz is eigenaar en verhuurder van het pand. The Hub heeft geen huurachterstand, maar de studentensoos heeft het financieel wel lastig. Daarom is de huur al verlaagd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!