Steun voor kunstcentrum Marres

© Thinkstock
Topkok Jamie Oliver praat erover, Michelin schrijft erover. Dat is voor acht prominente Maastrichtenaren reden genoeg hun steun te betuigen aan kunstcentrum Marres.
Zij willen dat de gemeente Maastricht niet bezuinigt op het centrum voor hedendaagse kunst en onderschrijven dat in een brief aan het college en de raad van Maastricht. Want Marres is niet alleen cultureel maar ook economisch belangrijk voor de stad en trekt ook internationale aandacht.
Opmerkelijk is dat de ondertekenaars bijna allemaal actief zijn in de horeca en het toerisme.

Initiatief

Onder hen onder anderen Camille Oostwegel (Château Sint Gerlach), Jo Cortenraedt (Chapeau Magazine), Bastiaan Klomp (Kruisherenhotel) en Rino Soeters (La Bergère Group). Het initiatief tot steun komt van Nicoline Wisse-Smit, eigenares van communicatiebureau wis en waarachtig dat Marres als klant heeft.

Subsidie

Overigens komt het grootste deel van de subsidie van Marres voor rekening van het Rijk. Directeur Valentijn Bijvanck is bang dat als Maastricht de financiële steun intrekt, het Rijk Marres minder belangrijk zal vinden en ook haar steun aan een ander kunstcentrum geeft.