Leers: 'niet opnieuw burgemeester van Maastricht'

© Loraine Bodewes
Gerd Leers wil niet opnieuw burgemeester van Maastricht worden. Dat zegt de oud-burgemeester op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Maastricht tegen L1.
"Ik heb met hart en ziel gewerkt in Maastricht. Ik heb er een ontzettend mooi tijd gehad, maar het is nu tijd voor een nieuwe burgemeester. Men moet niet terugvallen op oude personen. Dat is niet goed. Mijn tijd is geweest. Ik heb alles gegeven wat ik in me had. Nu is het tijd voor een nieuwe burgemeester en die gaat er ook komen."

Juiste man of vrouw

Over de profielschets van de nieuwe burgemeester wil Leers niks kwijt. "Daar moet de raad zich over uitspreken. Ik vind het belangrijk dat de raad, maar ook het volk zich herkent in de profielschets en dat we daar de juiste man of vrouw bij zoeken."

Geen tijd voor privé zaken

Burgemeester Onno Hoes repte met geen woord over zijn eigen privé kwesties van het afgelopen jaar, waarna hij zelf opstapte. Volgens Hoes past dat niet in een nieuwjaarsspeech. "Het gaat om een nieuwjaarsreceptie waar je als burgemeester staat en dan moet je het niet over privé zaken hebben."
Hoes kijkt vol optimisme naar het nieuw jaar. "Wie hier dan ook burgemeester is, de stad draait door."