'Ordinaire ruzie is reden vechtpartij in Overloon'

Aan de massale vechtpartij bij het asielzoekerscentrum in Overloon in de nacht van woensdag op donderdag ging een 'ordinaire ruzie' vooraf.
Dat zegt het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (Coa). Waar de ruzie over ging, wisten het Coa en de politie donderdagmiddag nog niet.

Spanningen

Volgens het Coa zijn er geen signalen dat de vechtpartij te maken had met etnische of religieuze spanningen. De opvanginstantie wil eerst het onderzoek van de politie afwachten voordat ze beslist over eventuele sancties tegen de betrokkenen. Mogelijke straffen zijn overplaatsing naar een ander asielzoekerscentrum of een (gedeeltelijke) inhouding van het leefgeld.

Lichtgewonden

Bij de knokpartij raakten vijftien mensen lichtgewond. De politie wil niet zeggen wat de nationaliteit is van de aangehouden verdachten. Het gaat in ieder geval om drie mannen van 19, 20 en 22 jaar oud. De politie zegt dat meerdere betrokkenen onder invloed van alcohol waren.
In het onderzoek naar de vechtpartij zullen zij en andere getuigen worden gehoord. Mogelijk worden er nog aangiftes gedaan tegen betrokkenen.