Man aangehouden na achtervolging nepdief in Wessem

© Thinkstock
Woensdagavond is een 29-jarige man uit Helden aangehouden. Hij achtervolgde een auto waarvan hij veronderstelde dat de bestuurder zijn mobiele telefoon had gestolen.
Dit liep uit op een bedreiging met een mes en een aanhouding.

Telefoon gestolen

De verdachte vertelde dat zijn telefoon onlangs was gestolen. Toen hij informatie kreeg over de auto en de adresgegevens van de man die zijn telefoon zou hebben gestolen, ging hij woensdagavond op zoek naar hem.

Achtervolging

De 29-jarige man achtervolgde de auto waarvan hij veronderstelde dat daar de dief van zijn telefoon in reed. In de auto zat echter een vrouw die van niets wist. Ze schrok van het feit dat ze werd achtervolgd en reed naar een café in Wessem waar haar man aanwezig was. Ze lichtte hem in waarna haar man naar buiten kwam.

Bedreiging met mes

De verdachte uit Helden schrok van de man en bedreigde hem met een groot mes. Het mes had hij al uit zogenaamde voorzorg meegenomen. Toen de politie werd ingeschakeld gooide de man zijn mes weg. Het werd later teruggevonden nadat de man werd aangehouden.
De officier heeft een taakstraf van 60 uur opgelegd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!