Parkeerstrop voor Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen verwacht dit jaar 1,3 miljoen euro minder aan parkeergeld op te halen dan begroot.
Dat is een forse tegenvaller voor Sittard-Geleen. De gemeente had juist gerekend op een stijging van 5,5 ton aan parkeerkosten ten opzichte van vorig jaar.

Goedkopere parkeertarieven
Het tekort is volgens de gemeente te verklaren door een tegenvallende proef met goedkopere parkeertarieven. Sittard-Geleen verlaagde de parkeertarieven vanaf september 2013 van €1,30 naar €1. Dat blijkt de gemeente nu maandelijks ruim 60 duizend euro te kosten. Voor heel 2014 gaat het om ruim 7,5 ton aan misgelopen inkomsten. Dat bedrag wordt gedekt met geld dat oorspronkelijk bedoeld was voor verbetering van de centra.

Andere forse tegenvaller
Een andere forse tegenvaller voor de gemeente blijkt de parkeergarage van het Orbis Medisch Centrum in Geleen. Sittard-Geleen kocht de parkeergarage eind 2012 voor ruim 17 miljoen euro. Maar ook de inkomsten uit deze parkeergarage blijken nu lager dan gehoopt. Over dit hele jaar gaat het om een bedrag van liefst een kwart miljoen euro.

Naast deze specifieke redenen wordt ook de kwakkelende economie door de gemeente aangevoerd als reden voor de tegenvallende inkomsten.

Uit gemeentelijke stukken blijkt dat de tegenvaller van in totaal 1,3 miljoen euro voor een groot deel kan worden opgevangen. Er blijft een tekort over van een ton op de post parkeren.