Stevige kritiek op onderzoek in zaak Meijel

© Fer Traugott
Oud-verkeersspecialist van de politie Bertus Zuidema uit forse kritiek op het onderzoek naar het verkeersdrama in Meijel.
Sebastiaan D. reed daar vorig jaar een 67-jarige man, zijn 64-jarige vrouw en hun 2-jarige kleindochter dood. De rechter legde de 33-jarige Pool een taakstraf op, omdat niet bewezen zou zijn dat hij te hard had gereden. Maar Zuidema is ervan overtuigd dat de man harder reed dan honderd kilometer per uur.
Vraagtekens bij de deskundigheid
De 65-jarige oud-politieman zet vraagtekens bij de deskundigheid van de betrokken specialisten van de politie. Uit het forensisch onderzoek bleek dat D. tussen de 76 en 124 kilometer per uur zou hebben gereden. "Een dergelijk grote marge is niet normaal", zegt Zuidema.

Schade aan het voertuig
Zuidema wijst ook op de schade aan het voertuig: "Om dat aan te richten is bijzonder veel kracht nodig en die zal zeker niet ontstaan bij snelheden rond de 80 km per uur."

Hoger beroep
Vereniging Verkeersslachtoffers heeft de kritiek doorgestuurd naar de nabestaanden en heeft contact gelegd met Zuidema. De vereniging kijkt of de informatie bruikbaar kan zijn in het hoger beroep.
Het Openbaar Ministerie heeft nog niet gereageerd op de kritiek van Zuidema.

Man die drie mensen doodreed in Meijel voelt zich schuldigLees vrijdag in Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad een uitgebreid verhaal over het onderzoek in de zaak Meijel.