Vakbond stelt Mosae Zorggroep in Maastricht ultimatum

© iStock
Vakbond Abvakabo/FNV heeft de Mosae Zorggroep in Maastricht een ultimatum gesteld. Het sociaal plan voor de bezuinigingen moet voor 1 januari van tafel, anders volgen acties.
Dat is besloten op een bijeenkomst in het Stayokay-hotel in Maastricht waar ongeveer 150 medewerkers van de Mosae Zorggroep op afkwamen.

Sociaal plan
Het huidige sociaal plan kwam tot stand zonder inmenging van de vakbond. Die kan zich dan ook niet vinden in plan van het bestuur en de ondernemingsraad. Akvakabo/FNV eist dat de onderhandelingen heropend worden.

Niet eerlijk
De vakbond ziet liever een sociaal plan met daarin een variant zonder en met gedwongen ontslagen. De raad van bestuur en de ondernemingsraad van de Mosae Zorggroep voelen daar niets voor.

"Dat is niet eerlijk. Want wie komt voor welke variant in aanmerking?", zegt Marla Venderink, bestuursvoorzitter. "We moeten het door bezuinigingen tot 2017 met 120 tot 150 medewerkers minder stellen. Volgend jaar moeten we het door een forse bezuiniging van twee miljoen euro al met 60 medewerkers minder doen."

De Mosae Zorggroep runt vijf locaties in Maastricht en heeft een eigen thuiszorg-organisatie. Bij de zorggroep zijn zo'n 800 medewerkers in dienst.