Zes thema's benoemd op Burgertop Maastricht

Op de Eerste Limburgse Burgertop zaterdag in Maastricht hebben de 180 uitgelote Maastrichtenaren zes thema's op het gebied van zorg en gezondheid benoemd.
Burgerpanels moeten nu handen en voeten gaan geven aan een Zorgkroeg met onder meer een inloopspreekuur; een Buurt Informatie Centrum BIC; het stimuleren van beweging; het bij elkaar brengen van vraag en aanbod in een wijk; een broedplaats in een leegstaand pand in een buurt en meer groen in de stad.

Studenten

Een burgertop is een manier om de democratie te vernieuwen en meer mensen vaker mee te laten praten over de inrichting van de maatschappij. In Maastricht was de organisatie in handen van zes studenten Health, Medicine & Life Sciences, onder leiding van hoogleraar Klasien Horstman.
Het was de allereerste burgertop in Limburg. Onder meer Amersfoort ging Maastricht voor; Amsterdam heeft momenteel een burgertop in voorbereiding. De deelnemers aan de burgertop waren door loting geselecteerd uit de gemeentelijke basisadministratie van Maastricht.
Lees meer hierover in de papieren krant van maandag of op Krant Digitaal.