Plan voor nieuwe torens in skyline Heerlen

© Illustratie: Andy Mulderij/Facebook
Veertig jaar na de sloop van de torenhoge schoorstenen Lange Jan en Lange Lies moet de Heerlense skyline opnieuw twee beeldbepalende elementen krijgen.
DUO luidt de naam van tweelingtoren, die moet verrijzen op het braakliggende terrein van de voormalige steenkolenmijn Oranje Nassau I in Heerlen. Althans dat vinden de ontwerpers die DUO hebben ingezonden als mogelijk IBA-project.

155 meter

Twee torengebouwen, elke toren 155 meter hoog. "Dat is vier keer zo hoog als de kantoortoren van het APG", weet Christian Petermann. Hij is gemeenteraadslid in Heerlen, maar in dit geval bedenker van het torenplan. De ontwerper is 3D-designer Andy Mulderij. Getweeën hebben zij het project DUO ingediend bij de IBA, de Internationale Bauausstellung Parkstad.

Bouwprojecten

Deze eerste IBA buiten Duitsland wil stimuleren dat de komende jaren in de regio Parkstad spraakmakende, vernieuwende, hoogwaardige en vooral duurzame (bouw)projecten worden bedacht. Het doel is ze vervolgens ook te laten uitvoeren. Het gaat om nieuwbouw, maar ook om het herbestemmen van bestaande bebouwing.
Lees meer in de krant van woensdag, of op Krant Digitaal.