Burgemeester Hoes: enquête stemt tot nadenken

© Flickr/Shirley de Jong/CC BY-NC 2.0
De uitslag van de enquête van D66 over een mogelijke nieuwe termijn voor burgemeester Onno Hoes 'stemt tot nadenken'.
Dat zei Hoes dinsdag in een reactie op de uitslag, waaruit bleek dat van de 1200 stemmers er 1100 tegen het aanblijven van Maastrichts burgemeester zijn.

Champagne

Hoes liet zich niet uit over de methodiek ("daar ga ik niet over.") maar liet blijken wel geschrokken te zijn van het resultaat. "Ik heb er kennis van genomen, en het is niet iets om de champagne voor te ontkurken." Hoes gaf aan 'goed in de spiegel te hebben gekeken'.
"Ik heb me afgevraagd of ik nog wel op de goede plek zit. Maar zeker als ik naar de profielschets kijk, die is neergelegd bij mijn aanstelling, vind ik dat ik nog steeds op de goede weg ben. Daarbij neem ik wel elk kritisch signaal vanuit de stad serieus."

Samenwerking

Hoes wees onder meer op de samenwerking in het stadsbestuur, in de raad, met de buurgemeenten en in Zuid-Limburg. "Eén van mijn opdrachten was om te investeren in bestuurlijke samenwerking omdat daar wat achterstallig onderhoud was. Ik constateer dat dat prima verloopt. Tegelijkertijd snap ik heel goed dat de mensen dat niet zien. Dat is niet zichtbaar."
"Wat wel zichtbaar is, is bijvoorbeeld het handhaven van het ingezetenencriterium. Daar is kritiek op, en ik snap dat mensen via een dergelijke poll dan de kans zien hun ongenoegen te uiten", zei Hoes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!