Vakantieplekken voor dementen in Noord-Limburg

Hulp bij Dementie Noord-Limburg bekijkt met De Zorggroep en toeristische ondernemers in de euregio onderzoeken of er speciale vakantieplekken voor demente ouderen kunnen komen.
Uit onderzoek onder Noord-Limburgse mantelzorgers blijkt dat de behoefte aan vakantielocaties onder ouderen met dementie groot is.
"Helaas zijn de mogelijkheden er vaak niet", vertelt ketenregisseur Lisette Dickhoff-Evers van Hulp bij Dementie. "Je hebt voorzieningen nodig om de zorg, maar ook de veiligheid van deze groep mensen te kunnen garanderen. Dat is waar deze mensen ook om vragen, blijkt uit ditzelfde onderzoek."De toeristische ondernemers bekijken welke mogelijkheden er zijn, zoals bijvoorbeeld aangepaste hotels of speciale vakantie-arrangementen.

De Kapstok

Eind dit jaar gaat de eerste vakantievoorziening voor mensen met dementie in Noord-Limburg van start. Dan opent het logeerhuis De Kapstok de deuren in een vleugel van verzorgingshuis Schuttersveld in Venray. Hier kunnen mensen met dementie samen met hun mantelzorgers straks terecht voor een vakantie van enkele dagen tot enkele weken.