'Ongeluksbus Arcen werd belaagd door feestgangers'

Ongeval met bus in Arcen. © Track 88
Het ongeluk met een partybus in Arcen zaterdagnacht is gebeurd omdat de bus werd belaagd en de inzittenden zich ernstig bedreigd voelden.
Dat zegt de 30-jarige Harry Claassen, eigenaar van het bedrijf Sillybus uit Boxmeer.

Oktoberfest

Claassen had net een groep mensen opgehaald van het Oktoberfest in Arcen toen hij moest stoppen voor een groep van ongeveer 20 personen die op de weg liepen. Die mensen keerden zich om onbekende redenen tegen de bus en belaagden de inzittenden, zegt de chauffeur.

Paniek

Ze sloegen de voorruit en een zijruit van de bus kapot. Daarop ontstond paniek onder de inzittenden. Claassen gaf daarom gas en ging ervandoor. Hij belde onderweg met alarmnummer 1-1-2 om melding te maken van het voorval. Van de meldkamer kreeg hij te horen dat er iemand onder de wielen terecht was gekomen en zwaargewond was geraakt. De chauffeur zegt zelf niks van het ongeluk te hebben gemerkt.
Nadat Claassen vervangend vervoer voor zijn passagiers had geregeld, is hij meegenomen naar het politiebureau om een verklaring af te leggen. De vernielde bus wordt de komende tijd technisch onderzocht.