VVD gunt Limburgse automobilist financieel voordeeltje

© L1
De VVD wil de automobilist in Limburg een voordeeltje geven van 15 tot 20 euro. De partij wil de provinciale opcenten op de motorrijtuigenbelasting met 12 procent verlagen.
Dat is één van de opvallendste punten uit het verkiezingsprogramma van de VVD voor de provinciale statenverkiezingen van maart.

Lastenverlichting

Volgens de VVD is het belangrijk dat de provincie waar mogelijk bijdraagt aan lastenverlichting voor de burger. De coalitiepartij wil verder dat 250 miljoen extra wordt geïnvesteerd in 7 projecten die het fundament van de Limburgse economie versterken.
Daarbij gaat het onder meer om de vier campussen en de Maasplassen in Midden-Limburg. In de Maasplassen wil de VVD 100 miljoen investeren.

Blikvangers

Andere blikvangers in het verkiezingsprogramma zijn het verder terugbrengen van het aantal provinciale ambtenaren van 725 fte nu naar 500 in 2020 en het aanleggen van vrachtwagenparkeerplaatsen een paar kilometer van de snelweg.
Volgens de VVD is dat een goede remedie tegen het groeiend aantal parkerende vrachtwagens langs de snelwegen. De nieuwe parkeerplaatsen moeten komen in de buurt van de A67 bij Tradeport Venlo, van de A2 bij Nederweert en Sint Joost en van de A76 bij Heerlen.

Verkeerslichten

Opmerkelijk is ook dat de VVD een proef wil waarbij verkeerslichten eerst op geel springen en dan op groen. Het licht staat dan korter op rood. Het zou leiden tot een betere doorstroming.
Woensdagavond wordt het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld op een ledenvergadering van de VVD-Limburg in Ool.
Twan Beurskens over de Statenverkiezingen