Zaak zoutzuurmoorden heropend: meer onderzoek nodig

© Thinkstock
De zaak tegen een vader, moeder en hun dochter wegens betrokkenheid bij de zogenoemde zoutzuurmoorden, in de Duitse grensplaats Tudderen in 2011, is dinsdag heropend.
In het hoger beroep is het gerechtshof tot de conclusie gekomen dat er meer onderzoek nodig is naar de betrouwbaarheid van de verklaring van de inmiddels overleden huisvriend van de familie Ron van K. Een rechtspsycholoog gaat de verhoren en de verklaringen van hem bestuderen, bepaalde het hof.

Opgelost in zoutzuur

Vijf leden van het Sittardse gezin L. zouden betrokken zijn bij de dood en verdwijning van twee mannen in 2009 en 2011. De Irakezen werden opgelost in zoutzuur en door het riool gespoeld.
Moeder Els (60) werd veroordeeld tot vijftien jaar celstraf omdat ze bekende dat zij in 2011 in het Duitse grensplaatsje Tüddern Mouhammed al Jader heeft doodgeschoten.

Ongeloofwaardige verklaringen

Vader Hub (60) en dochter Rachelle (22) werden echter vrijgesproken omdat de rechtbank de belangrijke verklaring van Ron van K. ongeloofwaardig vond. Van K. vertelde bijvoorbeeld dat vader Hub het laatste schot loste om Al Jader te vermoorden en dat Rachelle een stroomstootwapen zou hebben gebruikt.