Onno Hoes stapt op als burgemeester van Maastricht

© ANP/Marcel van Hoorn
Burgemeester Onno Hoes van Maastricht stapt op zodra er een opvolger geïnstalleerd is. Dat heeft hij woensdagmiddag bekendgemaakt in een openbare brief.
Hoes stapt op omdat hij de stad, het bestuur en zichzelf 'de worsteling met de omstreden perspublicatie niet wil aandoen'. Hoes raakte vorige week in opspraak toen de 20-jarige Robbie Hasselt privégesprekken met Hoes openbaarde, inclusief door de burgemeester verstuurde foto’s van zijn werkagenda.

"Vorige week is een deel van mijn privéleven tot mijn grote ontsteltenis moedwillig en schaamteloos publiek geworden", schrijft Hoes.

In de val gelokt

Hoes bleek naderhand in de val gelokt door het televisieprogramma PowNews, dat de jongen uitrustte met een verborgen camera. De beelden van Hoes' afspraakje werden op televisie uitgezonden.
Hoes besprak de kwestie met de fractievoorzitters. Die zaten met de kwestie in de maag en hulden zich sindsdien in stilzwijgen.
Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat Hoes in de problemen komt door privéperikelen. Een jaar geleden werd de Maastrichtse burgervader zoenend gefotografeerd in de lobby van een hotel. Ook dook er een foto op van Hoes met ontblote torso op de homo-datingapp Grindr. Een aantal partijen in de gemeenteraad tikte de burgemeester destijds op de vingers en liet hem beloven dat het bij dit incident zou blijven.

Lees hier alle berichten op 1Limburg over de affaire rond Onno Hoes. Alle artikelen van Dagblad de Limburger over de burgemeester zijn hier te vinden.