'Bonus L1-directeur mag, maar is moreel verwerpelijk'

© Thinkstock
Bij het uitdelen van de bonus voor L1-directeur Rob Stevens is geen wet overtreden. Dat concludeert Rosa García López van journalistenvakbond de NVJ in het L1-programma AvondGasten.
Toch vindt López de bonus voor Stevens onaanvaardbaar: "Moreel klopt het niet, de afgelopen jaren is bijna niets anders gedaan dan bezuinigd en de tarieven van zelfstandigen zijn de afgelopen jaren met 30% gedaald."

Juridisch correct

Juristen van de NVJ hebben de constructie onderzocht. De bonus van ruim 26.000 euro is uitgekeerd als variabel deel van het salaris van de L1-directeur. Rosa García López: "Juridisch klopt het, maar ik vind dat het terugbetaald moet worden. Het doet iets met de mensen die bij de omroep werken."
De vakbondsbestuurder vraagt de OR van L1 om een advies uit te brengen om duidelijk te maken dat dit niet kan.
Rob Stevens wil zelf niet reageren op vragen over zijn arbeidsvoorwaarden: “Dat is een zaak van de raad van commissarissen.”

SP eist bonus terug

Donderdagmiddag liet de Limburgse SP al weten dat ze opheldering wil over de bonusregeling. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld aan het provinciebestuur.
"De subsidie voor regionale omroep L1 is niet voor het uitbetalen van een riant salaris of bonussen aan bestuurders", zegt fractievoorzitter Daan Prevoo. "De subsidie is om Limburgers te voorzien van objectief en maatschappelijk relevant nieuws naast de uitvoering van een wettelijke taak als rampenzender. Het is absurd welk signaal je hiermee uitstraalt naar de samenleving."