Vechtende voetballer blijft leerkracht

Joey Hakke, die tijdens een amateurvoetbalwedstrijd een vuistslag uitdeelde, kan aanblijven als leerkracht.
Zaterdagavond ging Hakke door het lint tijdens de voetbalwedstrijd tussen De Kakertse Boys uit Landgraaf en NEC '92 uit Heerlen. Hij sloeg twee spelers van NEC '92 met zijn vuist in het gezicht. Volgens Hakke ging daar een kopstoot van zijn tegenstander aan vooraf.

Keuren gedrag af

Hakke werkt met zeer moeilijk lerende kinderen op de Catharinaschool in Heerlen. Het incident op het voetbalveld is besproken met de directie. Directeur Fernand Perree tegen L1 radio: "Joey Hakke is een gewaardeerde en zeer kundige leerkracht die voldoet en prima functioneert. Wij keuren het gedrag van Joey af maar de professional Joey mag blijven."

Geen aangifte

Joey Hakke heeft zijn excuses aangeboden en aangegeven dat hij spijt heeft van zijn daad. Slachtoffer Bram Langen, aanvoerder van NEC '92, zal geen aangifte doen. Persoonlijke overwegingen zijn daar de reden van.

KNVB

Volgens de KNVB komen dergelijke incidenten wekelijks voor op de Nederlandse voetbalvelden. De tuchtcommissie van de KNVB gaat aan de slag met het rapport dat door de scheidsrechter is opgemaakt. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de gevolgen voor de voetballer zijn. De minimale straf die de KNVB hanteert bij fysiek geweld op de voetbalvelden is 18 maanden schorsing.

Lees het volledige dossier op Dagblad De Limburger Digitaal.