Ontdeklab voor scholieren Noord-Limburg

© Thinkstock
Docenten en leerlingen van 33 basisscholen in Noord-Limburg kunnen ‘gratis’ met digitale middelen experimenteren in Nijmegen. Daar start ontdeklab het iXperium.
De schoolbesturen SPO Venray en SKOMeN uit Gennep zijn de enige twee Limburgse partners van het gloednieuwe iXperium.

Innovatie

In experimentele ruimtes kunnen leerlingen en docenten vanaf 1 januari 2015 ervaring opdoen met geavanceerde digitale apparatuur en de modernste educatieve computerprogramma’s.
Iedereen kan allerlei soorten tablets uitproberen met verschillende soorten software. Maar ook 3Dprinters en robotica zijn voorhanden.

Enthousiast

Bestuursvoorzitter Yvonne Raaijmakers van SPO Venray is enthousiast. "Wij werken met ict-ambassadeurs die uitzoeken wat er op de markt is en wat we daarvan kunnen gebruiken in de klas. Het onderwijs wordt zó complex dat we ict hard nodig hebben", zegt ze.
Ook bestuurscollega Toon van den Hanenberg, van SKOMeN dat op 1 januari fuseert met SKBO in Bergen, is enthousiast. "We starten nu met inzet van ict en sociale media in de klas. Met zo’n iXperium kun je de continuïteit waarborgen. Zowel bij leraren als bij kinderen."

Kosten

De scholenkoepels betalen ieder zo’n 15.000 tot 20.000 euro per jaar voor de exploitatie en ontwikkeling van het ontdeklab.