'Geen paniek om asbest in ventilatiesysteem'

© Judith van Kessel
Bewoners van Roermond met een automatische ventilatiesysteem hoeven zich geen zorgen te maken over asbest in huis.
Dat beweert de eigenaar van G. Sars Installatiebedrijf. Volgens Sars zijn de luchtfilters goed genoeg om de deeltjes tegen te houden. Het is wel van belang om het ventilatiesysteem uit te schakelen. "Als alle asbestdeeltjes zijn opgeruimd, adviseer ik wel om de filters te vervangen. Dat is altijd beter."

'Kans op asbest'
De gemeente zegt dat er een kans is op asbestdeeltjes in het ventilatiesysteem mits deze aanstond tijdens de brand. Bewoners die het zaakje niet helemaal vertrouwen, kunnen een specialist laten komen. Die constateert of daadwerkelijk asbest aanwezig is. De gemeente raad wel aan om eerst de verzekering te raadplegen vanwege de hoge kosten.

Veel vragen
Roermondenaren bestookten de gemeente met vragen naar aanleiding van de noodverordening. Die werd afgekondigd nadat in de hele binnenstad asbest terecht kwam door de brand bij jachthaven Het Steel. De vragen en antwoorden staan op de website van de gemeente Roermond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!