'Verheijen nam campagnegeld aan van Van Pol'

© L1
VVD-Kamerlid Mark Verheijen heeft in zijn tijd als wethouder in Venlo campagnegeld aangenomen van de Roermondse vastgoedondernemer Piet van Pol.
Dat deed hij terwijl hij op dat moment ook met Van Pol onderhandelde over de bouw van een bioscoop in Venlo. Weekblad Elsevier schrijft dat woensdagochtend.
Verslaggever Eric Vrijsen van weekblad Elsevier

Onder de waarde

Het bioscoopterrein in Venlo werd destijds ver onder de taxatiewaarde verkocht. Dat nieuws bracht L1 begin 2013 al, en het werd later door de rekenkamer van Venlo bevestigd.

Verheijen zegt tegen Elsevier-verslagger Eric Vrijsen niet geweten te hebben dat Van Pol zijn campagne financierde met in totaal bijna 7000 euro. Ook zegt hij dat hij na de verkiezingen geen bemoeienis meer had met het bioscoopterrein.
Verslaggever Eric Vrijsen van weekblad Elsevier 2

Bedelbrief

Elsevier onthult ook een bedelbrief die Verheijen in 2009 aan Van Pol stuurde. Daarin schrijft Verheijen: "Venlo ruikt weer naar beton". Hij nodigt Van Pol vervolgens uit om "te investeren in een beter Venlo", door geld te storten in zijn campagnekas.

De Roermondse vastgoedondernemer Van Pol is een van de verdachten in de omkopingszaak rond oud-VVD-wethouder Jos van Rey van Roermond.