Winkels weer open, maar winkelstraten blijven leeg

© Judith van Kessel
Het winkelpubliek weet de Roermondse binnenstad nog niet terug te vinden, nadat het centrum om 11:00 uur weer is vrijgegeven.
De winkels en horeca in het stadscentrum waren op last van de gemeente gesloten, vanwege de asbestvervuiling die dinsdagavond op de stad is neergeslagen. De afgelopen twee dagen is er hard gewerkt om in ieder geval het station en het centrum weer asbestvrij te krijgen.

Slecht weer en communicatie

Volgens ondernemers is de slechte klandizie voor een deel te verklaren door het slechte weer. Daarnaast denken ze dat er te weinig voorlichting is gegeven over het feit dat de winkels weer open zijn. Ook over de communicatie tijdens de asbestcrisis wordt gemopperd.
De gemeente heeft wel al laten weten haar best te doen om klanten terug de stad in te lokken.

Bevoorrading

Een bijkomend probleem is dat de binnenstad nog niet is vrijgegeven voor de bevoorrading. Vrachtwagens die nieuwe spullen naar de winkels brengen mogen niet het centrum in, maar staan aan de rand van de stad geparkeerd. Van daaruit wordt de vracht met steekwagentjes en rolcontainers naar de klantne gebracht.

Verzekering

Door de twee gesloten dagen zijn de ondernemers veel omzet misgelopen, juist omdat in de week voor de feestdagen nog veel mensen op zoek gaan naar kerstcadeaus. Geprobeerd wordt om de schade op de verzekering te verhalen.
Een ondernemer in de Roermondse binnenstad
© Judith van Kessel
Te voet laden en lossen in Roermond