Oorlogsmuseum Overloon krijgt geld voor uitbreiding

Oorlogsmuseum Overloon kan rekenen op financiële steun van de provincie Noord-Brabant om uit te breiden en te renoveren.
De provincie doet dat nu de plannen voor het Vrijheidsmuseum in Nijmegen gestrand lijken te zijn. Dat meldt De Gelderlander.

Nationaal Oorlogsmusuem

Volgens CDA-Statenlid Noud van Vught is het belangrijk dat het Oorlogsmuseum juist nu steun krijgt om door te kunnen groeien naar een nationaal oorlogsmuseum. "Het is belangrijk, gezien de ontwikkelingen in Nijmegen, dat het museum in Overloon nu die rol krijgt."
Grote financier van het Vrijheidsmuseum, het vfonds, trok de 6 miljoen euro toegezegde steun onlangs in omdat het draagvlak voor het nieuwe museum ontbrak.

Concreet plan

Van Vught, indiener van een motie die door een meerderheid gesteund werd, stelt dat het vfonds nu betrokken wordt bij de plannen met het Oorlogsmuseum. Binnen twee maanden moet er een concreet plan zijn.

Vijf miljoen euro

Volgens museumdirecteur Erik van den Dungen ligt er al een concreet plan dat voorziet in renovatie het het museumpark en een sterke verbetering van de presentatie van de collectie. Dat plan kost vijf miljoen euro, een eerste fase 1,4 miljoen.