Debuutalbum Afterpartees komt op 19 januari uit

Placeholder voor 1Limburg berichten © 1Limburg
Het langverwachte debuutalbum van de Horster band Afterpartees komt op 19 januari uit.
Het album krijgt de naam Glitter Lizard. Tot nu toe had de band nog maar één single uitgebracht (First/Last).

Festivals

De band brak afgelopen jaar groots door in Nederland en stond onder meer op Pinkpop, Best Kept Secret, Into The Great Wide Open en het Zomerparkfeest. Ook riep radiozender 3FM de jongens uit Horst uit tot 3FM Serious Talent.

Albumpresentatie

Op Pinkpop tekende Afterparteees een platencontract, met Glitter Lizard tot gevolg. De albumpresentaties vinden plaats in Area 51 (Eindhoven) en Bitterzoet (Amsterdam), gevolgd door een clubtour.

Eerste plaat

Op de site van platenmaatschappij Excelsior Recording definiëren de Horstenaren hun eerste plaat als volgt: "Pak de vrolijkheid van je kinderjaren, meng dit met het nihilisme van je puberteit en je krijgt Afterpartees. Draai Glitter Lizard huilend in je auto als je meisje weg is of lachend op je kamer als dat domme vriendje eindelijk huilend bij je is weggegaan."

Glitter hagedis

Frontman Niek Nellen over Glitter Lizard: “Ik denk dat de plaat een mix van elementen is waar wij zelf groot fan van zijn: energie, melodie, licht cheesy zangharmonieën, hooks, refreintjes, alles. Ik denk dat we vooral een plaat hebben gemaakt die wij graag wilden horen, maar die nog niet bestond. Net zoals een glitter-hagedis, die bestaan ook niet, en nu wel. We zijn trots.”
Afterpartees staat op 28 januari ook nog in de Muziekgieterij in Maastricht.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!