Verschil van inzicht over invulling spoedpost Roermond

© L1
De samenvoeging van de Roermondse huisartsenpost en de spoedeisende hulp van het Laurentiusziekenhuis loopt zeker een jaar vertraging op.
De bundeling van beide voorzieningen tot één spoedhulploket is nu voorzien voor begin 2016.

Verschil van inzicht

Oorzaak van de vertraging is een verschil van inzicht binnen de huisartsenkring in de regio Roermond over hoe de gezamenlijk spoedpost vormgegeven moet worden.
Het bestuur van huisartsenorganisatie Meditta wil alleen in het weekeinde een extra arts aanstellen om de zorg op de spoedpost te coördineren.
Een meerderheid van de huisartsen in de regio Roermond vindt echter dat ook doordeweeks in de avonduren een extra arts nodig is.

Spoedhulploket

Die extra arts verwijst patiënten vanuit het centrale loket naar de huisartsenpost of naar de spoedeisende hulp. Aan de hand van de ernst van het letsel wordt bepaald wie de zorg gaat leveren.

Vertraging

De planning was dat er vooruitlopend op de nieuwbouw van het Laurentiusziekenhuis al vanaf 2015 een tijdelijke gezamenlijke spoedpost zou komen. Maar dat is volgens huisarts Mark Perquin, een van de trekkers van dat plan, nu niet meer haalbaar.
Volgens Perquin is een continue bezetting van de spoedpost met een extra arts veel te duur. "Er zit maar beperkte rek in de financiering", laat hij weten.
Desondanks gaat Perquin samen met de werkgroepen die bij de spoedpost betrokken zijn geweest opnieuw bekijken hoe hij de achterban tegemoet kan komen.