College enthousiast over plan Fort van Venlo

Het Venlose college verleent alle medewerking aan het miljoenenplan Fort van Venlo voor het Kazernekwartier.
Voor gronden en gebouwen wordt niet meteen het volle pond gevraagd, zo is dinsdag bekend gemaakt.

Enthousiasme

Het college van B en W is volgens wethouder Jos Teeuwen "erg enthousiast" over de plannen die een consortium van Twister Media Groep, Wyckerveste en VolkerWessels Bouw voor de zomer presenteerden.
Venlo kocht het 22 hectare grote terrein in 2007.

LeisureDome

De initiatiefnemers willen er een LeisureDome bouwen met bioscoop, restaurant, kinderspeelparadijs en bowling, in de contouren van het voormalige Fort Sint Michiel.
Vier rijksmonumentale kazernegebouwen worden met elkaar verbonden door glas en gaan fungeren als een grote, overdekt markt voor handgemaakte producten en food.

Ingroeimodel

De eis van de initiatiefnemers voor marktconforme grondprijzen is ingewilligd. Zij hebben Venlo ervan weten te overtuigen dat ze zeker in het begin een hoog risico lopen.
Het college kan dan ook instemmen met een ingroeimodel. Naarmate het project vordert en winstgevend blijkt, volgt een nabetaling door het consortium.

Onderhandeling

In fase 1 gaat het om 30.000 vierkante meter à 110 euro per vierkante meter. Het consortium stelt voor 50 euro per vierkante meter bij aanvang te betalen en de rest later. Over de hoogte van de bedragen wordt nog onderhandeld.
Voor de gebouwen willen de initiatiefnemers de getaxeerde prijs betalen zodra het bedrijfsresultaat dit toelaat.