Venlo heeft geen geld voor Cradle to Cradle

© L1
De principes van Cradle to Cradle (C2C) worden nog altijd omarmd door de gemeente Venlo, maar geld om er in te investeren is er niet.
"We hebben geen zakken met geld staan, dus dat zal steeds minder met geld zijn”, zegt wethouder Wim van den Beucken (VVD, Financiën).

42.000 euro minder

In de Venlose begroting wordt het structurele budget van 42.000 euro geschrapt. Wat resteert is een bedrag van 90.000 euro dat de gemeenteraad in 2014 voor een periode van vijf jaar beschikbaar stelde. "Het schrappen van het geld kan verantwoord. Wij laten bijvoorbeeld bij de bouw van het stadskantoor zien hoeveel je op langere termijn kunt besparen door het toepassen van de principes van C2C in de bouw. Dat is een verhaal dat we als gemeente gaan uitdragen over C2C”, zegt Van den Beucken.
"Wij wijzen op de terugverdienmodellen bij C2C. Nu moet de markt met initiatieven komen, maar die hoef je niet te subsidiëren.” Venlo zegt dat het inmiddels op de kaart staat als C2C-stad. Dat betekent volgens Venlo dat het een kleinere rol daarin kan nemen.