Hockeyclub Venray wil nieuwbouw

© mhcv.nl
Mixed Hockeyclub Venray (MHCV) wil een nieuw multifunctioneel clubhuis realiseren. De bouw kost een miljoen euro.
De vereniging, met bijna vijfhonderd leden, wil zelf een grote bijdrage leveren, maar rekent ook op financiële hulp van de gemeente Venray. Bedragen wil Roger Sevenheck, voorzitter van de bouwcommissie, nog niet noemen.

Slechte isolatie

Hij benadrukt wel de noodzaak van nieuwbouw. Het clubhuis is ongeveer veertig jaar geleden gebouwd en is hopeloos verouderd. Door het gebrek aan isolatie is de club veel geld kwijt aan energie. Verder is de ligging van het clubhuis ten opzichte van het hoofdveld slecht en zijn de gevaarlijke verkeerssituatie en de beperkte parkeergelegenheid een doorn in het oog. Ook heeft MHCV behoefte aan een inspeelveld.

60 jaar

Van de accommodatie van MHCV maken ook het Raayland College, honk- en softbalvereniging Royals en de Talent Soccer School gebruik. De hockeyclub, die in 2015 zestig jaar bestaat, hoopt dat volgend jaar de eerste schop de grond in kan en het nieuw clubgebouw uiterlijk in 2016 in gebruik kan worden genomen. Sevenheck: „We hebben twee jaar geleden een kunstgrasveld aangelegd, nu is het tijd dit project op te pakken.”