Lau Geeraets had luguber ontsnappingsplan

© L1
Moordverdachte Lau Geeraets wilde volgens officier van justitie Michiel van IJzendoorn in Grave ontsnappen uit zijn cel. Dat zei hij maandag tijdens de regiezitting van de Venrayse moordzaak.
Zijn vluchtplan behelsde onder meer het fingeren van een zelfmoord en het overmeesteren van ambulancepersoneel. Zo ver kwam het nooit omdat gevangenismedewerkers er tijdig lucht van kregen, aldus van IJzendoorn.

Zo werden er afscheidsbrieven gevonden in de cel, alsook een tand van een vork. Hiermee zou Geeraets zijn pols verwonden om zijn zelfmoord in scène te zetten. De aanwijzingen leidden tot een gesprek tussen het gevangenispersoneel en Geeraets. In dat onderhoud zou hij het vluchtplan uit de doeken hebben gedaan.

Hoe zag Geeraets' ontsnappingsplan eruit?
In eerste instantie zou hij doen alsof hij suïcidaal was. Vervolgens zou hij de begeleiders die hem naar het ziekenhuis zouden vervoeren "iets aan doen", en dan zou hij ontsnappen.

Het vluchtplan is volgens Van IJzendoorn de reden geweest om Geeraets over te plaatsen naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, waar de Venlonaar nog steeds zit.