Ophef in Heerlen over halloweentocht

© Thinkstock
De wijkraad van de Heerlense buurt Aarveld-Bekkerveld is verbaasd over de ontstane commotie over een halloweentocht door de wijk.
In de oktober-editie van de Heerlense Stadskrant werd aangekondigd dat buurtvereniging Aarveld een halloweentocht organiseert rond het thema van Gruwelijke Gerrit, een verongelukte mijnwerker.

Afschuw
Heerlense oud-mijnwerkers waren niet te spreken over dit thema en reageerden vol afschuw. Er wordt nog maandelijks een herdenkingsmis georganiseerd voor de vele mijnwerkers die om het leven zijn gekomen tijdens hun werk in de mijn.

Ongepast

Volgens de voorzitter van de wijkraad was het thema dat genoemd wordt in de Stadskrant een van de mogelijke kapstokken voor de tocht. Maar de wijkraad zag daar al snel van af, omdat het ongepast was. Het is volgens de wijkraad nooit de bedoeling geweest om de oud-mijnwerkers te kwetsen. De buurtvereniging past het thema aan in 'Gerrit het mijnspookje'.

De Stadskrant laat in een reactie weten dat ze het voor het plaatsen van het artikel aan de buurtvereniging toestemming heeft gevraagd.