Middenstand Valkenburg in zwaar weer

© Harry Fluks
Diverse winkeliers in het centrum van Valkenburg staat het water aan de lippen. Ze zeggen dat de klandizie fors is afgenomen ten gevolge van de werkzaamheden in het stadshart.
De HEMA moest onlangs al personeel ontslaan. Twee andere winkels in het centrum van het Geulstadje sluiten in de loop van volgend jaar de deuren.

Werkzaamheden

Uit een rondgang van De Limburger/Limburgs Dagblad bij ruim dertig ondernemers blijkt dat diversen het moeilijker hebben gekregen sinds de aanvang van de werkzaamheden.
Meerdere ondernemers uiten ook kritiek op de uitvoering van de centrumplannen. Bijna tweederde van de ondervraagde ondernemers geeft aan dat de tijdelijke opsplitsing van de winkels in het centrum nadelig is geweest voor hun zaak.

Opsplitsing

Grote publiekstrekkers Blokker, Albert Heijn, Kruidvat, Zeeman en Shoetime hebben op het Berkelplein een tijdelijk onderkomen gekregen. Inwoners die voorheen bij een van deze vijf zaken inkopen deden, stapten sneller bij andere winkels in de directe omgeving binnen voor een aankoop.
Als gevolg van de tijdelijke opsplitsing mijden steeds meer mensen het centrum, zeggen veel ondernemers.
Lees meer in De Limburger/Limburgs Dagblad van zaterdag of de krant digitaal.