Venlo: problemen rond station onacceptabel

Het station in Venlo wordt ontruimd. © Daan de Hulster
Burgemeester Antoin Scholten van Venlo vindt het onacceptabel dat er zoveel problemen zijn rond het spooremplacement en het station.
Dinsdag werd voor de tweede keer in een week tijd het treinverkeer stilgelegd en het station ontruimd vanwege een lekkage in een wagon.

Oplossing

"Je moet het station natuurlijk wel ontruimen als dat noodzakelijk is en je moet geen enkel risico nemen," zegt Scholten. "Maar we moeten hier echt een oplossing voor vinden. Het veroorzaakt veel onrust in de gemeente omdat elke keer veel hulpdiensten uitrukken naar het emplacement. En mensen denken dan meteen aan gevaarlijke stoffen die daar staan."

Paniekvoetbal

Volgens Scholten, die benadrukt dat veiligheid boven alles staat, wordt nu vaak 'paniekvoetbal gespeeld'. Het gaat volgens hem om resten van stoffen die achterblijven in een wagon en waar in een verbindingsstuk kleine beetje vloeistof wegsijpelt.

Pro-Rail

De burgemeester wil daarom snel overleg met beheerder Pro-Rail om te kijken of er bijvoorbeeld waarnemers zijn die eerder kunnen inschatten of het gaat om een calamiteit of om een lek dat door het aanwezige personeel kan worden opgelost.