Brand Kerkrade verwoest ook carnavalswagens

Grote brand op een bedrijventerrein in Kerkrade. © Judith van Kessel
De brand op industrieterrein Willem-Sophia in Kerkrade heeft niet alleen bij de firma Janssen Infra voor schade gezorgd.
Tot groot verdriet van carnavalsvereniging De Sjravel Votjer ging hun wagen, samen met enkele andere carnavalswagens, in rook op.

Tranen

"We zijn ten einde raad", zegt Dionne Reuleaux. "Al onze tijd, al ons geld is geïnvesteerd in de wagen die telkens een lach op het gezicht van volwassene en kinderen tovert. Alles is voor niks geweest! Ik heb staan huilen toen wij gingen informeren of onze wagen wel gespaard was gebleven."

Op zoek naar een sponsor

Het is nog maar de vraag of de wagen opnieuw opgebouwd kan worden. Reuleaux: "In ons huurcontract staat dat het bedrijf niet aansprakelijk is voor eventuele schade. En dus zijn we op zoek naar een sponsor. Wie wil ons helpen zodat we kunnen gaan werken aan een nieuwe wagen? Dan kunnen wij deze carnaval toch nog schitteren en er met iedereen een feest van maken."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!