'Filmloze' bios bij Taurus Velden weer uitgesteld

© L1
De gemeente Venlo onderzoekt momenteel of het überhaupt mogelijk is een bioscoop te bouwen waarin geen actuele films gedraaid mogen worden.
Alleen onder die voorwaarde wil Venlo een bioscoopfunctie bij het Veldense Adventureworld of Taurus toestaan. Venlo heeft de beoordeling van het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het bedrijf tot die tijd aangehouden.

Weer uitstel

Ondernemer Wout Heijmans vecht al jaren voor de uitbreiding van zijn bedrijf Taurus. Angel in zijn plannen is de zogenaamde Adventurescope, naar het voorbeeld van Futuroscope in Parijs. Oftewel een bioscoop met grotere beeldschermen, beter geluid en speciale effecten als geur of druppeltjes water wanneer bijvoorbeeld de draak in een film niest.
De stedelijke visie van Venlo staat zaken als een bioscoop niet toe in het buitengebied, zoiets mag alleen in het Venlose centrum landen.
De gemeenteraad kwam daarom in maart met een alternatief: Heijmans mocht een bioscoop bouwen maar er geen geen actuele films in vertonen. Oppositiepartijen LokaleDemocraten en SP zetten daar meteen vraagtekens bij omdat dit nauwelijks te controleren en handhaven valt.

Duidelijkheid

Heijmans heeft in juli zijn plan ingediend, maar dat werd vorige week door het college van B en W aangehouden. "Omdat het college graag eerst duidelijkheid wil krijgen rondom de regels voor de toekomstige exploitatie van de adventurescope. Dat wordt nu onderzocht. Naar verwachting zal daar in oktober meer duidelijkheid over komen”, laat een gemeentewoordvoerder weten.