Voorzitter Venlose rekenkamer twijfelt over toekomst

© Stefan Koopmans
Hans Verdellen twijfelt of hij door moet gaan als voorzitter van de Venlose rekenkamer.
Hij heeft naar eigen zeggen een dubbel gevoel overgehouden aan het mikwe-debat woensdagavond. "Dat moet ik nu eerst een plaats geven", aldus Verdellen.
In het debat van woensdag voelde de oppositie het college aan de tand over de brief waarin de bestuurders ingingen op de afwikkeling van de zaak mikwe.

'Dubbel gevoel'

De rekenkamer en oppositie hadden het gevoel dat het college met de brief afstand nam van het rekenkamerrapport over de zaak.
"Iedereen sprak zijn waardering uit over het werk van de rekenkamer. Tegelijkertijd zei de burgemeester ook dat hij een goede brief heeft geschreven, dat daarin onhandige formuleringen staan, maar dat we dat niet groter moeten maken dan het is”, zegt Verdellen. "Dat roept bij mij dat dubbel gevoel op."

Tweede termijn

Verdellen moet de komende tijd aangeven of hij opteert voor een tweede termijn als voorzitter van de rekenkamer. Hij geeft aan dat de rekenkamer sowieso onverkort doorgaat met het uitvoeren van onafhankelijk onderzoek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!