Roermond praat met Van der Valk over ECI

Ingang van de ECI Cultuurfabriek in Roermond © L1
De gemeente Roermond heeft advies ingewonnen over de toekomst van de noodlijdende ECI Cultuurfabriek bij directeur Rob Polman van Theaterhotel De Oranjerie in Roermond.
Rob Polman, telg van de Van der Valk-familie, ontkent dat hij momenteel concrete overnameplannen voor de ECI bespreekt met de gemeente, maar hij sluit een overname op termijn niet uit.

Overname

Wethouder Pleyte maakte eerder deze week bekend dat er tenminste een commerciële partij geïnteresseerd is in de overname van de ECI Cultuurfabriek. Wie dat is wil de gemeente vooralsnog niet zeggen.
Dat de gemeente het pand waarin de stichting ECI gevestigd is wil verkopen aan een ondernemer, sluit wethouder Ferdinand Pleyte (D66, Cultuur) niet uit.

Toekomstbestendig

Volgens Pleyte worden er momenteel allerlei scenario’s onderzocht die van de ECI Cultuurfabriek een ‘toekomstbestendige en stabiele instelling’ moeten maken.

Wethouder Pleyte legt momenteel de laatste hand aan een raadsvoorstel over de ECI dat volgende maand behandeld wordt. Daar staan volgens de cultuurwethouder echter nog geen concrete oplossingen in uitgewerkt.